Traduceri dosare CEDO

Ce este CEDO?

CEDO sau Curtea Europeana pentru Drepturile Omului se afla la Strassbourg si este alcatuita dintr-un numar de judecatori egal cu cel al statelor membre ale Consiliului Europei care au ratificat Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatii fundamentale.

CEDO a fost primul instrument juridic international care garanteaza protectia drepturilor omului. Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului a fost elaborata in cadrul Consiliului Europei si a intrat in vigoare in 1953. Romania este parte a Conventiei din 1994.

Daca in primii ani, numarul de plangeri la CEDO era nesemnificativ, odata cu trecerea timpului,numarul acestora a crescut simtitor .

La scurt timp dupa ce Romania a semnat Conventia Europeana a Drepturilor Omului, o mana de oameni, nedreptatiti de Justitia din tara, a indraznit sa-si caute dreptatea la Strasbourg. In urma hotararilor de condamnare date de Curte, Romania s-a reformat din mai multe puncte de vedere.

Sunt extreme de cunoscute cazurile ajunse la acest instrument juridic international referitoare la :

-arestarea preventiva

-rele tratamente

– violarea corespondentei detinutilor

– dreptul la proprietate,

-interceptarile, de la procuror la judecator

-interzicerea torturii

-dezincriminarea insultei si calomniei

Biroul LLS TRADUCERI considera ca pentru un asemenea organism international,traducerile de calitate, care respecta terminologia juridica ,sunt extreme de importante.Pentru efectuarea traducerilor dosarelor inaintate catre CEDO ,noi consultam cei mai buni specialisti si ne axam atentia pe coerenta si corectitudinea termenilor ,astfel incat clientul sa poata fi satisfacut in totalitate de continutul traducerilor.