Traduceri acte Canada

CANADA, considerata a fi tara cu cel mai ridicat nivel de siguranta in lume, se autodefineste ca fiind o natiune bilingva si multiculturala. Canada e o tara creata si construita de imigranti. Un popor format din imigranti este mereu deschis noilor veniti .Atat legea cat si mentalitatea de aici ne ajuta sa ne simtim acasa.

- sa ne integram in sistemul Canadei de asigurari sociale, asigurari medicale; – ni se faciliteaza programe de investitii referitoare la planuri de pensii private; – suntem sprijiniti sa investim in planuri de educatie pentru copii ; – suntem invatati sa investim in proprietati imobiliare etc; – suntem primiti in toate programele comunitatii; – suntem sprijiniti sa ne continuam drumul privind sau reprofilarea profesionala;

Limbile oficiale in Canada sunt limba engleza si limba franceza Dar aceasta tari este un complex de limbi ,al tuturor imigrantilor ,primiti cu bratele deschise din cele mai indepartate colturi ale planetei. La inceputul anilor 1970, Canada a inceput sa adopte concepte de diversitate culturala si multiculturalism, concepte pe care multi canadieni le considera astazi ca unele dintre principalele caracteristici ale tarii.

LLS TRADUCERI impreuna cu partenerii canadieni ofera servicii pentru urmatoarele tipuri de clienti :

A) Servicii directe prin partenerii canadieni de obtinere : 1. Imprumuturi /MORTGAGES, LOANS , LEASE Detalii Imprumuturi pentru cumpararea de locuinte / MORTGAGES , imprumuturi pentru cumparari si /sau inchirieri spatii birouri – imprumuturi business /BUSINESS LOANS , imprumuturi pentru obtineri carti de credit / CREDIT CARDS , leasing inchiriere utilaje,echipamente sau aparatura ,leasing masina / CAR FINANCING OR LEASE 2.Asigurari /INSURANCE (vezi toate rubricile de mai jos ) 3.Investitii / INVESTMENTS (investitii in planul de pensie privata , investitii in planul pentru educatie copii,investitii in resurse naturale, investitii in petrol si gaze ,investitii imobiliare, investitii in proprietati imobiliare, investitii in hoteluri etc ) B) Procesam si traducem diversele tipuri de documente precum :declaratii , invitatii, afidavit , imputerniciri date de un rezident canadian sau cetatean canadian in fata unui Commisioner for Oath –Definitie – Persoana imputernicita de Guvernul provincial sa certifice sub juramant anumite tipuri de documente precum : declaratii ,invitatii, afidavit, scrisori de permisiune etc )

Detalii : Traduceri acte dosare emigrare pentru ambele variante de limbi oficiale :limba engleza si limba franceza. Traduceri limba engleza si /sau franceza carti de identitate emise in Romania , traduceri limba engleza si /sau franceza pasaport UE, traduceri limba engleza si /sau franceza diplome de calificare si scoli profesionale, traduceri limba engleza si /sau franceza diplome de bacalaureat , traduceri limba engleza si /sau franceza diplome de licenta , traduceri limba engleza si /sau franceza diplome de master , traduceri limba engleza si /sau franceza atestate , traduceri limba engleza si /sau franceza certificate de calificare si diverse diplome de competente, traduceri limba engleza si /sau franceza foi matricole , traduceri limba engleza si /sau franceza certificate de nastere ,traduceri limba engleza si /sau franceza certificate de casatorie , traduceri limba engleza si /sau franceza certificate de deces, traduceri limba engleza si /sau franceza certificate de cazier judiciar, traduceri limba engleza si /sau franceza carnet sofer , traduceri limba engleza si /sau franceza certificat de cazier rutier, traduceri limba engleza si /sau franceza contracte de vanzare – cumparare, traduceri limba engleza si /sau franceza contracte de leasing, traduceri limba engleza si /sau franceza contracte de inchiriere, traduceri limba engleza si /sau franceza carti de munca, traduceri limba engleza si /sau franceza adeverinte, traduceri limba engleza si /sau franceza caracterizari,traduceri limba engleza si /sau franceza extrase bancare, traduceri limba engleza si /sau franceza polite de asigurari , traduceri limba engleza si /sau franceza livret militar etc

1) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurari de calatorie / TRAVEL INSURANCE in locul asigurarii de sanatate. Detalii : Noii imigranti, in primele 3 luni de sedere in Canada nu sunt acoperiti de catre sistemul medical Canadian. In cazul unui accident sau boala, este indicat sa obtineti asigurare de calatorie -Travel Insurance. Aceasta trebuie obtinuta de la o Companie de Asigurare Canadiana, deoarece, in cazul in care va imbolnaviti, Compania de Asigurare poate plati DIRECT spitalul, clinica sau farmacia la care apelati. Asigurarea se poate face direct, prin telefon si email. Polita poate fi platita cu carte de credit si trimisa direct prin email.

2) Facilitam direct prin partenerii Canadieni deschidere cont in Canada / OPENING A BANK ACCOUNT Detalii : Sistemul bancar Canadian este foarte sigur,si este stiut pe plan mondial ca niciuna din cele 5 banci Canadiene nu a dat vreodata faliment. Ele sunt sustinute Guvernamental, iar depozitele pana la $100,000 Canadieni sunt asigurare de CDIC (Canadian Deposit Insurance Corporation). Aceste banci sunt: – RBC Royal Bank of Canada; – CIBC Canadian Imperial Bank of Commerce; – TD Canada Trust; – Scotiabank; – Bank of Montreal.Canadian Western Bank si ATB Financial actioneaza mai mult in partea de vest a Canadei, iar provincii precum Quebec , au banci locale precum Dejardines. Contul curent se deschide fara a avea niciun ban in banca, dar in el vi se vor face depozitele salariilor si din el veti plati datoriile. Pentru acest cont vi se ofera un card numit Debit card sau Convenience card. Pentru acest cont vi se ofera si cecuri, pe care le folositi de asemenea pentru plati

3) Facilitam direct prin partenerii canadieni inchirieri locuinte /APARTMENT OR HOME RENTAL Detalii: Puteti inchiria locuinta DIRECT de la proprietar sau prin companii de inchiriere ( Property Management Companies).Majoritatea cladirilor de apartamente sunt manageriate de catre firme de Property Management. La inchiriere trebuie depus deposit pentru “damages”, care va va fi inapoiat la plecarea din acea locuinta. Plata lunara a chiriei se face , de obicei, in avans, in prima zi a lunii. Daca nu platiti la timp vi se vor adauga penalitati la plata initiala. De obicei plata include si caldura si apa in pret, dar energia, telefonul si cablul trebuie platiti direct la firmele de rigoare. Important: locuintele in Canada sunt nemobilate, dar au bucatarii complet echipate.

4) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurari pentru masina /CAR INSURANCE Detalii : Asigurarea pentru masina,in Canada este OBLIGATORIE. Nu puteti folosi masina fara asigurare, amenzile pentru aceasta infractiune sunt de mii de $. Asigurarea masinii este costisitoare iar pentru a obtine reducere trebuie sa demonstrati ca ati condus in alta tara si nu ati avut accidente. Este indicat sa va procurati Scrisoare de referinta de la Compania de Asigurare din Romania, tradusa si legalizata, care prevede cat ati condus si daca ati avut accidente sau nu. Important: daca nu ati condus in Romania, chiar daca va luati carnetul de conducere in Canada, nu aveti voie sa conduceti in Canada fara insotitor, timp de 1 an.

5)Facilitam direct prin partenerii canadieni actele necesare obtinerii cartii de credit/ CREDIT CARDS Detalii : Cardul de credit este un card oferit de catre bancile mari sau alte institutii financiare, care va faciliteaza folosirea unei anumite sume de bani, intr-o anumita limita, pe care nu ii aveti in contul d-voastra. Cartile de credit sunt oferite prin intermediul VISA, MasterCard sau American Express. Daca de ex, CIBC va ofera un card cu limita de $2,000, inseamna ca puteti face plati cu acel card, pana la $2,000. Cardul trebuie platit in max. 30 zile, altfel veti fi penalizat. Obtinerea si folosirea de carti de credit este foarte importanta. Deoarece asa va “veti construi credit history in Canada, care este cerinta de baza pentru obtinerea imprumuturilor pentru casa sau business. In principiu , noilor veniti li se acorda prima carte de credit “cu deposit” (Secured credit card). Va trebui sa depuneti , la Institutia care va va acorda cardul ,de ex.$500. Vi se acorda card de credit de $500. Aveti voie sa cheltuiti numai $500. Este bine sa folositi cardul in fiecare luna si sa il platiti la timp. Institutia financiara raporteaza felul cum folositi si platiti cardul unui Birou de Credit, care va pastra istoria d-voastra de credit. De cate ori veti apela in viitor la credit, vi se va verifica aceasta istorie de credit.

6) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurari de viata /LIFE INSURANCE Detalii : Asigurarea de viata nu este obligatorie, dar este regula generala in Canada, majoritatea cetatenilor avand aceasta asigurare, care le protejeaza familia in caz de deces. Asigurarea de viata este platita beneficiarului TAX FREE ( desi este un venit, nu plateste taxe pe el). Pretul unei polite este influentat de varsta asiguratului, starea de sanatate, suma asigurata, tipul de contract si durata . De ex. , o persoana de 35 ani poate obtine un contract de $500,000 iar suma asigurata este de aprox.$35 pe luna.

7) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurari de sanatate (Accident si boala). – Disability Insurance /Accident and sickness). Asa cum am precizat la punctul 1, pentru primele 3 luni nu sunteti asigurati. De asemenea, in clipa in care sunteti angajati, vor fi angajatori care nu va ofera aceste asigurari deloc, sau va dau perioada de “asteptare” de 3 sau 6 luni. De asemenea, daca veti avea propriul business, este necesar sa va obtineti aceste asigurari pe cale privata. Trebuie sa contactati un Financial Advisor (Insurance Advisor). Agentii de asigurari sunt contractati direct cu companiile de asigurare si va pot explica detaliat avantajele unei astfel de polite si costul lor. Important: bancile nu sunt Companii de Asigurare, desi au si ele polite pe care le pot vinde. Din pacate contractele de asigurare oferite de banci nu sunt cele mai indicate si de aceea este bine sa folositi Financial Advisor in locul acestora

8)Facilitam direct prin partenerii canadieni toate actele necesare obtinerii testamentului – WILL. Detalii : In clipa in care un cetatean Canadian decedeaza, decesul este facut public. Prima institutie care va fi anuntata este banca .Testamentul este foarte important in Canada, deoarece legile in Canada, de transferare a averii sunt foarte diferite de Romania. Daca decedati fara testament, Tribunalul decide cine si cum se va imparte averea d-voastra (casa, masina, cont banca, investitii). De asemenea , daca amandoi parintii decedeaza si acestia au copii minori, copiii nu vor merge la familia d-voastra direct. Tribunalul decide ce se intampla cu minorii. Prin testament stabiliti Gardian( Guardian) pentru copiii minori si Trustee (persoana care se va ocupa de finantele copilului) pana la 18 ani, cand devine major. Al treilea aspect al testamentului este Power of attorney (cine ia decizii pentru d-voastra in cazul in care sunteti incapacitat din punctul de vedere al sanatatii).

9) Facilitam direct prin partenerii canadieni toate actele necesare carnetului de sofer canadian/ DRIVER LICENCE Detalii : Odata ajunsi in Canada trebuie sa va dati examenul scris( Class 7 Driver Licence). Dupa acest examen puteti da examenul de conducere (Class 5), care va va da dreptul sa conduceti in Canada. Inainte de examenul pentru Class 5 este indicat sa luati leciii de conducere. Acestea costa in jur de $700 de persoana pentru 10 ore.

10) Facilitam direct prin partenerii canadieni obtinerea de finantare in vederea cumpararii unei locuinte./MORTGAGE sau IPOTEQUE(In Quebec). Detalii : Noii imigranti pot cumpara locuinta in Canada imediat(35% avans), dupa 6 luni ( 10% avans ) sau in intre 6 luni si 2 ani cu numai 5% avans .Cele 4 criterii de aprobare sunt: genul de job si salariul anual , suma de avans, istoria de credit Canadiana, genul de proprietate pe care doriti . In Canada finantarile sunt acordate de catre cele 5 banci mari si de banci care fac numai mortgages. Cel mai indicat este sa discutati cu un Mortgage broker ( se mai numesc si mortgage agents, mortgage consulatants sau mortgage specialists). Acestia au contracte cu peste 30 banci care ofera finantari pentru case, si, in general, va pot face rost de contracte mult mai avantajoase si cu dobanzi mult mai mici decat cele 5 banci majore. Consultati un mortgage broker cu 4 luni inainte de a incepe cautarea casei, astfel brokerul va poate ghida catre aprobare sigura si fara probleme.

11) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurarea dentara si asigurarea pentru medicamente/ HEALTH AND DENTAL PLAN. Detalii : Puteti avea plan dentar si de medicamente de la job , dar, in cazul in care firma nu va ofera acest plan, este indicat sa va obtineti Plan privat. Veti plati o suma lunara de cateva zeci de $, iar in cazul in care veti cumpara medicamente sau folosi serviciile unui dentist , parte din aceste cheltuieli vor fi suportate de Compania de Asigurare cu care aveti planul( ex., o obturare de canal in Canada poate fi oriunde intre $800 si $1,300 iar un tub de antibiotice poate fi peste $100).

12) Facilitam direct prin partenerii canadieni planul privat de pensii. / RRSP- Registered Retirement Saving Plan). Detalii : Canada nu are un plan de pensie Guvernamental foarte avantajos. De aceea au introdus RRSP-ul, care va da posibilitatea sa investiti in planul de pensie privat, in fiecare an, o suma in functie de salariul clientului. Daca deschideti RRSP, Guvernul va acorda deducere de la taxele pe venit. In acelasi timp investitia poate face profit. Important! Banii din RRSP pot fi folositi si ca avans la prima casa pe care o cumparati in Canada. De asemenea , bancile nu acorda dobanzi avantajoase la depozite, majoritatea Canadienilor nu tin in contul bancar mai mult de un fond de urgenta (echivalentul a 6 salarii) .

13) Facilitam direct prin partenerii canadieni planul pentru educatia copiilor /RESP-Registered Education Saving Plan. Detalii : Educatia postliceala si universitara in Canada este contra cost, iar acest cost nu este de neglijat. Conform statisticilor, educatia universitara a unui copil nascut astazi va fi , in 18 ani, aprox. $80,000. Pentru a ajuta familiile cu copii pentru a motiva parintii sa deschida RESP copiilor, Guvernul acorda $500 dupa nasterea fiecarui copil, la deschiderea RESP-ului, si inca 20% in fiecare luna, in functie de suma pusa de parinti.

14) Facilitam direct prin partenerii canadieni evaluarea actelor de studii din Romania ,conform standardelor canadiene din provincia Alberta /INTERNATIONAL STUDIES ASSESSMENT Detalii : Evaluarea si/ sau echivalarea studiilor din Romania de face, In Provincia Alberta, de catre IQAS( International Qualifications Assessment Service), Edmonton office. iqas@gov.ab.ca este necesar sa trimiteti la Edmonton, originalele dupa diploma de liceu si diploma de facultate, precum si traducerile legalizate ale acestora in limba Engleza. Va recomandam sa traduceti aceste acte si sa le legalizati in Romania, este mult mai ieftin decat in Canada (in general , o legalizare , este aprox.$ 45/pagina) Nota: Sunt cazuri cand unele diplome nu sunt recunoscute de sistemul de invatamant din Canada ,iar pentru recunoasterea acestora imigrantul trebuie sa isi continue studiile pentru a i se echivala pregatirea conform diplomei din Romania .Pentru acest lucru el va aplica la una din institutiile de invatamant din Canada iar dupa ce achita taxa de scolarizare ( care variaza intre 4000 -7000 dolari canadieni) si este acceptat de aceasta institutie , viitorul student trebuie sa solicite institutiei de invatamant din Romania care a emis acea diploma , copia foii matricole ,care sa fie trimisa prin posta DIRECT de catre institutia Romaniei catre institutia de invatamant Canadiana.

1) Facilitam direct prin partenerii canadieni inchirieri locuinte . Detalii III, 3) 2) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurari pentru masina Detalii III,4) 3) Facilitam direct prin partenerii canadieni deschidere cont bancar. Detalii III,2) 4) Facilitam direct prin partenerii canadieni obtinere carte de credit . Detalii: In principiu este mai dificil sa obtineti carte de credit fara sa fiti rezident Canadian, dar puteti obtine Secured credit card.(carte credit cu deposit). 5) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurari de viata. Detalii: Aceasta asigurare nu este obligatorie, si, daca sunteti in Canada cu Viza de lucru, trebuie sa asteptati 1 an pana veti fi considerat pentru asigurare de viata. 6)Facilitam direct prin partenerii canadieni toate actele necesare obtinerii testamentului. Detalii III, 5) Facilitam direct prin partenerii canadieni toate actele necesare obtinerii carnetului de sofer canadian Detalii III, 9) 6) Facilitam direct prin partenerii canadieni obtinerea de finantare in vederea cumpararii unei locuinte . Detalii: Pentru a cumpara casa in Canada veti avea nevoie de 10% avans, plus extra1.5% cash in contul bancar, job permanent(40 ore /saptamana), viza de lucru valida. Trebuie sa fiti in Canada de cel mult 3 ani.

1) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurare calatorie speciala/ student travel insurance. Detalii: Daca veti merge la studii in Canada, trebuie sa stiti ca Planurile provinciale de sanatate nu acopera Studentii. Asigurarea de calatorie trebuie cumparata din timp, inainte sa ajungeti in Provincia unde veti merge la studii. 2) Servicii traducere documente solicitate de institutia de invatamant din Canada Detalii Puteti obtine detalii direct la numerele de contact ale firmei LLS TRADUCERI ,trecute la sectiunea contact

1) Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurarea de calatorie / travel insurance . Detalii: Este indicat sa cumparati asigurarea de la Companie de asigurare canadiana( familia sau prietenii din Canada pot cumpara polita pentru d-voastra, folosind un credit card).Polita le va fi trimisa prin email automat). Motivul este ca, daca va imbolnaviti, familia d-voastra poate cere companiei de asigurare sa plateasca direct spitalul sau clinica. Daca doriti sa cumparati asigurare din Romania, familia d-voastra sau vizitatorul trebuie sa plateasca din buzunar si, numai dupa intoarcerea in Romania sa va recuperati banii. Tinand seama de preturile foarte ridicate, este un risc (ex., daca mergeti la Urgent , la Spital, o consultatie va costa in jur de $1,500. Daca veti fi internat in spital, ziua de spitalizare este de la $3,000 in sus). 2)Servicii traducere orice tip de documente necesare calatoriei Detalii: Puteti obtine detalii direct la numerele de contact ale firmei LLS TRADUCERI , trecute la sectiunea contact

1)Facilitam direct prin partenerii canadieni asigurarea de calatorie /travel insurance Detalii V 1) 2)Servicii traducere orice tip de documente necesare calatoriei

Tarife partenerii Canadieni

Mentionam ca toate tarifele pentru serviciile partenerilor Canadieni nu implica niciun fel de taxe suplimentare catre biroul LLS TRADUCERI ,si ca aceste tarife sunt calculate direct de partenerii din Canada in dolari Canadieni