Noi imigranti

AzureFinancialSolutions

SUNT CANADIAN!
CE TREBUIE SA FAC PENTRU A MA ACOMODA MAI USOR?

In ultimii 11 ani petrecuti in Canada, cele mai multe nedumeriri auzite de la noii imigranti sint legate de ceea ce ar trebui sa faca odata ajunsi pe noi meleaguri, departe de rude si prieteni dragi. Este de inteles de ce relocarea intr-o tara total straina, cu traditii, sistem financial, legal si educational diferite de cele din Romania sau Republica Moldova este plina de peripetii si emotii interioare.
Prin aceleasi emotii am trecut si eu, cu 11 ani in urma, ca nou imigrant, desi drumurile mele ma purtasera inainte in tari precum Statele Unite, Puerto Rico,Mexico, Turcia.

In urmatoarele minute aveti ocazia sa cititi ce pasi ar trebui urmati in clipa cind a-ti obtinut visa de noi imigranti.

INAINTE PLECARII DIN TARA NATALA:

 • Traduceti toate actele originale legate de pregatirea d-voastra profesionala.

 • Obtineti si traduceti in Engleza/Franceza o scrisoare de recomandare de la compania de asigurari a masinii d-voastra. Partenera noastra din Bucuresti, Cora Biolan, va poate ajuta cu detalii in legatura cu aceste documente.
 • Obtineti si traduceti o scrisoare de recomandare de la Politie, care sa specifice ca nu ati avut accidente rutiere din vina d-voastra.

 • Obtineti Asigurare de Calatorie din CANADA, pentru primele 3 luni de sedere in Canada. Desi sunteti noi immigranti, pentru primele 3 luni nu veti avea dreptul la asigurare de sanatate. Trimiteti un email la doina@bblife.ca. Ca Financial Advisor va pot ajuta cu setarea politei inainte sa parasiti tara.

DUPA SOSIREA IN CANADA:

 • Deschideti-va un cont bancar, cu banii adusi din tara. Tot ce va este necesar este un “Checking account”-cont curent. Conturile de “Savings”-economii nu platesc dobinda mai deloc, in plus implica costuri lunare, deci nu fac sens pentru inceput.
 • Aplicati pentru obtinerea unei carti de credit. Aceasta va va ajuta sa va construiti “credit” in Canada, ceea ce va va ajuta pe viitor cind va veti cumpara, casa, masina, mobila etc. Datorita faptului ca sunteti noi in Canada, bancile va vor sugera o carte “secured”-cu deposit-. Este ok sa o acceptati, atita timp cat depozitul nu este mai mare de $500. Activati si folositi cartea, dupa citeva luni veti putea aplica pentru o alta, fara deposit. Important: aplicati individual pentru card de credit, nu impreuna cu sotia/sotul. Aplicantul secundar nu va putea sa isi constuiasca credit cu card secundar!!!
 • Mergeti la prima cladire guvernamentala si aplicati pentru SIN(Social Insurance Number). Acesta este numarul d-voastra de identificare, care va trebuie cand va angajati, cumparati casa sau masina, sau aplicati pentru asigurari medicale.
 • Obtinerea unei locuinte de inchiriat. In general va trebui sa platiti un depozit egal cu chiria si sa faceti dovada ca puteti plati chiria. Fiti vigilent in ce priveste curatenia apartamentului, ce este inclus in chirie si ce nu( electricitate, caldura etc). In general proprietatile inchiriate sunt nemobilate. Pentru telefon si electricitate va trebui sa va inregistrati la companiile de distributie direct.
 • Obtinerea carnetului de conducere. O puteti face la “Registry”. Daca ati avut carnet de conducere in tara de origine veti putea conduce imediat in Canada. Daca nu, va trebui sa conduceti 1 an “cu insotitor” si numai ulterior singur.
 • Obtinerea asigurarii de masina.
 • Cautarea unei slujbe. Aveti pregatiti “Resume” si “Cover letter” in Engleza/Franceza, in functie de jobul la care aplicati. Este indicat sa “adaptati” resume-ul, in functie de slujba respectiva.
 • Pastrati copii de la toate actele de la telefon, electricitate, asigurati, dovada ca a-ti platit chirie, contracte etc
 • Cumpararea unei masini. Pentru a cumpara masina noua va trebuie finantare. Procedeul de “lease” pe care il stiti de acasa inseamna ca veti inchiria masina, nu ca o cumparati. Este indicat sa faceti finantare, nu lease. Important: cu cit este masina mai noua, cu atit mai scumpa va fi asigurarea de masina!
 • Stringeti bani pentru avansul cumpararii primei case in Canada. Stringeti bani in RRSP(|Registered Retirement Saving Plan) pe care ii puteti folosi la avans mai tirziu.
 • Cumpararea primei casute Canadiene. Pentru a cumpara casuta veri avea nevoie de finantare( mortgage brokers sau banci va pot acorda imprumut) si de unde REALTORĀ®. Toate detaliile necesare le gasiti pe acest website.
 • Obtinerea unei asigurari de viata, pentru d-voastra si familie.Ma puteti contacta la adresa de mai jos pentru appointment.

Pentru orice fel de detalii in legatura cu punctele enumerate mai sus, sau cu intrebari legate de imigrarea in Canada, nu ezitati sa ma contactati la 403-613-2205.

Ca Financial Advisor, va pot ajuta cu aplicarea pentru carte de credit, RRSP’s, sfaturi referitoare la asigurarile potrivite familiei d-voastra, de calatorie, de viata, de sanatate etc.
Ca Mortgage Specialist va pot ajuta cu finantarea pentru viitoarea proprietate pe care o veti cumpara.
Ca REALTORĀ® va pot ghida in procesul cautarii casutei ideale, care sa corespunda intereselor d-voastra si a intregii familii.

DOINA BIOLAN
Realtor
Urban Real Estate Services Ltd.
103,15566 McIvor Blvd Se, Calgary , AB , T2Z 4Y2
www.mycalgarydreamhome.com
doina@urban-realty.ca
Cell: 001-403-613-2205
Fax: 403-776-4723

VA DORESC MULT SUCCESS SI IMPLINIRI PE MELEAGURI CANADIENE, DUMNEZEU SA VA AJUTE SI SA VA INDRUME!